Een persbericht schrijven dat journalistieke aandacht krijgt

Een persbericht schrijven is een goed opgebouwd verhaal schrijven. Het is een verhaal vertellen dat de journalist intrigeert. Iets waar hij meer van wil weten. Trekt u zijn aandacht, dan levert dit publiciteit op bij een breed publiek. Publiciteit, wat mogelijk tot meer verkopen, aanmeldingen, of een ander einddoel, leidt.

Aandacht vragen is makkelijk, publiciteit krijgen is een uitdaging. Redacties ontvangen veel persberichten. Een persbericht schrijven is daarom alleen zinvol als het volgens journalistieke maatstaven nieuws bevat.

Door mijn journalistieke opleiding en ervaring als freelance journalist ken ik als geen ander de voorwaarden die redacties aan persberichten stellen.

Een professioneel persbericht schrijven is daardoor eigenlijk bij mij een journalistiek artikel schrijven, want ook ik stel journalistieke vragen vanuit het lezersperspectief om input te verzamelen.

Dat levert grote voordelen op. Het bespaart de redacteur zeeën van tijd, want hij kan met minimale inspanning het persbericht één op één overnemen en publiceren. Dat vergroot de kans op publicatie. Het is voor zowel u als de redacteur een win-win-situatie!

Wilt u een persbericht laten schrijven?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een persbericht.

Henk-Jan de Meer is de persoon voor het schrijven van leuke persberichten voor uw onderneming. Diverse malen gebruik gemaakt van zijn diensten met goede resultaten.
Dennis Petrus, Autoschade Service Vermaire Haarlem

Dennis Petrus - Persbericht schrijven

7 op de 10 persberichten scoren media-aandacht

Maar liefst 7 op de 10 persberichten die door De Digitale Herrieschopper geschreven en verspreid zijn, leverden publicaties op in één of meer media. 

5 garanties voor het schrijven van uw persbericht

  • Persbericht is nieuwsbericht: grotere kans op publicatie.
  • Opbouw en schrijfwijze persberichten volgens journalistieke normen.
  • Altijd nieuws check aan de hand van journalistieke criteria.
  • Prikkelende koppen en intro die de lezer triggert.
  • Uw belangrijkste boodschap staat bovenaan in de tekst.
Terug naar boven