Een persbericht versturen naar relevante media

De redactie van een vrouwenblad doet niets met autonieuws, een sportjournalist werkt niet aan verhalen over beleggingen, en op Prinsjesdag hebben de media het maar over één onderwerp. En dan is er nog de heilige journalistieke deadline. Weet jij wanneer en naar welk medium je het persbericht versturen wilt?

Een persbericht laten schrijven op journalistieke wijze is een belangrijke succesfactor. Het persbericht versturen op het goede moment naar de juiste redacties van de relevante media is minstens zo belangrijk om media-aandacht te krijgen.

Wil je een persbericht versturen? Dan selecteer ik de relevante media en zoek ik uit welke (deel)redactie over het onderwerp schrijft. Dat biedt de grootste kans op publicatie van het persbericht.

De beste dag en het beste tijdstip om een persbericht te versturen hangt af van diverse factoren. Denk aan de nieuwsagenda van de gekozen media. Of aan onverwachte actualiteiten.

Zulke ontwikkelingen monitor ik zorgvuldig, zodat het persbericht een goede kans maakt op publicatie. Samen kiezen we dan een goed moment om het persbericht te versturen.

Persbericht laten versturen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan →

Persberichten scoren media-aandacht

Zeven op de tien persberichten die ik heb geschreven en verstuurd, leverden publicaties op in één of meer media.
Lees de resultaten →

Lid van

Lid NVJ

Terug naar boven