Webteksten schrijven die werk uit handen nemen

webteksten laten schrijvenWebteksten schrijven kost tijd. Dat is een feit.
Ondernemers ontkomen er echter niet aan, want goede teksten op de website zijn tegenwoordig onmisbaar voor de handel. Dus kunnen ze maar beter webteksten (laten) schrijven die hen werk uit handen nemen.

Belangrijk bij dit type teksten is dat het doel en de doelgroep van een webtekst heel helder is, zodat er gericht geschreven kan worden. Alleen dan werkt een webtekst voor jou.

Veel gestelde vragen

Opdrachtgevers benaderen mij regelmatig met de vraag of ik voor hen kan bloggen of nieuwsberichten schrijven. Vaak noemen ze ook dat het gewaardeerd wordt als ik zelf onderwerpen aandraag. Alleen daaruit blijkt al dat velen niet weten waarover te schrijven. De vraag die ik dan meestal stel is: ‘Wat willen jouw klanten weten?’

Het antwoord is: wat klanten willen weten, is wat klanten vragen. Dat is informatie waar behoefte aan is. Dat is informatie die onduidelijk of niet in de website teksten staat. Dat is dus informatie die ondernemers willen opschrijven. In blogs, nieuwsberichten of een rubriek ‘vraag en antwoord’.

Waarom elke vraag afzonderlijk beantwoorden wanneer één webtekst dezelfde vraag voor iedereen kan beantwoorden?

Verzamel de veel gestelde vragen en verwerk de antwoorden in teksten. Het is niet alleen een bron van inspiratie, het ontlast ook de medewerkers van de klantenservice. Immers, wat klanten willen weten én lezen, zullen klanten niet langer meer vragen.

SEO teksten

Een tweede manier waarop webteksten bedrijven werk uit handen kunnen nemen, is door klanten aan te leveren. Dat gebeurt via zoekmachines zoals Google, die de website teksten indexeren.

Aan de hand van trefwoorden bepalen zoekmachines het onderwerp van elke website tekst. Dat onderwerp wordt gebruikt om gebruikers van zoekmachines relevante content (lees: zoekresultaten) voor hun zoekopdrachten aan te bieden.

Wat potentiële klanten willen weten, is wat zij aan zoekmachines vragen.

Geef daarom in webteksten antwoord op de vragen die potentiële klanten / mensen aan zoekmachines stellen. En doe dat op zo’n manier dat het de zoekmachine duidelijk is, dat het antwoord op die vraag op de website staat. Dan sturen zoekmachines gebruikers door naar jouw website en neemt het aantal websitebezoekers toe.

Webteksten schrijven en optimaliseren voor zoekmachines, SEO teksten schrijven, is eigenlijk niets anders dan zoekmachines duidelijk maken wat het onderwerp van een tekst is. Beter gezegd: op welke vraag de webtekst een antwoord geeft.

Wanneer die websitebezoekers potentiële klanten zijn, dan nemen de SEO teksten werk uit handen van de afdeling marketing. Neveneffect is natuurlijk wel dat andere afdelingen het waarschijnlijk wat drukker krijgen.

Webteksten laten schrijven die voor jou werken?

Een goede website tekst werkt echt! Voor jou, voor jouw bedrijf.

Lees meer over SEO teksten Vraag naar de mogelijkheden!