Miljoenen gebruikersnamen Twitter vanaf december beschikbaar

Goed nieuws voor iedereen die graag een andere gebruikersnaam voor zijn twitteraccount wil. Twitter ruimt vanaf december alle inactieve accounts op, wat betekent dat er een heleboel mogelijkheden vrijkomen.

Het is je wellicht overkomen. Je had graag @idealenaam als gebruikersnaam voor het twitteraccount gewild, maar iemand anders was je voor. Dus werd het een variant zoals @ideale_naam of @idealenaam02.

Wie toch graag zijn ideale gebruikersnaam wil, kan dit mogelijk vanaf half december alsnog realiseren. Door het opruimen van inactieve accounts kunnen er de komende maanden mogelijk miljoenen gebruikersnamen vrijkomen.

Twitter houdt de schoonmaak, omdat veel accounts nog niet akkoord zijn gegaan met de nieuwe gebruikersvoorwaarden en privacybeleid van het bedrijf. En dat is wel nodig. Het gaat daarom vanaf 11 december 2019 alle inactieve accounts verwijderen. Dat zijn accounts waar al tijden niet op is ingelogd.

Wie wil voorkomen dat een twitteraccount wordt verwijderd, die moet inloggen op het account, en de gebruikersvoorwaarden natuurlijk accepteren. Een tweet versturen is niet nodig, het gaat puur om het inloggen op het twitteraccount.

Overigens is het niet zo dat er op 12 december ineens miljoenen gebruikersnamen vrijkomen. De schoonmaakactie start op 11 december en duurt enkele maanden. Het is dus goed mogelijk dat jouw ideale gebruikersnaam pas in de loop van 2020 vrijkomt, mits dit account inactief is natuurlijk.

Twitter in Nederland

Dagelijks zitten ruim 900.000 Nederlanders op Twitter, zo blijkt uit het social media onderzoek van onderzoeksbureau Newcom eerder dit jaar. In totaal zijn er zo’n 2,5 miljoen Nederlandse twittergebruikers. Daarmee is en blijft Twitter een interessant marketing- en communicatiekanaal.