Teksten schrijven? 5 suggesties en een plan van aanpak

teksten schrijvenVol ijver ga je aan de slag om jouw eerste zakelijke tekst te schrijven. Na een paar uurtjes zweten en zwoegen is de tekst dan eindelijk af. En het gaat ook nog eens over een leuk onderwerp. Al snel wil je meer teksten schrijven. En dan… ontbreekt inspiratie, wordt het druk met opdrachten en verzandt het schrijven van teksten.  Wat doe je dan?

Beginnen met schrijven is vrij gemakkelijk. Doorgaan met teksten schrijven, elke keer weer nieuwe onderwerpen vinden, research doen en dan daadwerkelijk de tekst schrijven, dat is voor velen moeilijk vol te houden. Daarom geef ik deze keer suggesties voor onderwerpen en een plan van aanpak.

Veelgestelde vragen
Alles wat een klant aan jou vraagt is een tekst waard. Of het nou via vragen en antwoorden is, een grote of kleine tekst, of een blog of nieuwsartikel. Hierover wil jij teksten schrijven, want blijkbaar beantwoordt de website deze vraag niet. En je wilt dat de website voor jou werkt, toch?

Interview
Laat een collega iets vertellen over zijn specialisatie. Of laat hem iets uitleggen. Interview hem, want dan kun je bijna altijd wel een paar teksten schrijven.

Benoem ontwikkelingen
Wat gebeurt er in de branche of industrie dat relevant is voor de klant? Het heeft altijd zin zulke teksten te schrijven, want het zijn vaak onderwerpen die klanten interesseren.

Agenda
Teksten schrijven waarin je de komende activiteiten toelicht van de agenda, dat is ook een goed idee. De meeste mensen lezen graag iets meer dan een datum, titel en een link.

Succes
Vier successen of vertel waar je mee bezig bent of in investeert. Houd de doelgroep op de hoogte door teksten te schrijven over wat er zoal gaande is.

Plan van aanpak teksten schrijven

  1. Zoek een paar uur lang naar mogelijke onderwerpen.
  2. Verdiep je in de onderwerpen waarover je vandaag een tekst wilt schrijven.
  3. Bedenk een creatieve insteek.
  4. Schrijf in één keer drie teksten over drie onderwerpen.
  5. Bekijk een dag later de teksten nogmaals om deze te herschrijven.
  6. Publiceer de eerste tekst wanneer de eerste drie teksten zijn afgerond.
  7. Schrijf tijdloze onderwerpen en leg die op de voorraadplank voor als er geen actueel onderwerp is.
  8. Herhaal bovenstaande stappen regelmatig.

Toch liever teksten laten schrijven?

Lukt het schrijven van een tekst maar niet, maar wil je wel regelmatig nieuwe teksten? Worstel dan niet langer. Huur een tekstschrijver in.