Teksten schrijven? 5 suggesties en een plan van aanpak

teksten schrijvenVol ijver gaat u aan de slag, want u wilt uw eerste zakelijke tekst schrijven. Na een paar uurtjes zweten en zwoegen hebt u de tekst dan eindelijk af. En het gaat ook nog eens over een leuk onderwerp. Al snel wilt u meer teksten schrijven. En dan… ontbreekt inspiratie, wordt het druk met opdrachten en verzandt het schrijven van teksten.  Wat doet u dan?

Beginnen met teksten schrijven voor uw website is vrij gemakkelijk, of het nu nieuws of een blog is. Doorgaan met teksten schrijven, elke keer weer nieuwe onderwerpen vinden, research doen en dan daadwerkelijk de tekst schrijven, tsja dat is voor sommige ondernemers wat ingewikkelder om vol te houden. Vandaar deze keer suggesties voor onderwerpen en een plan van aanpak.

Veelgestelde vragen
Alles wat een klant aan u vraagt is een tekst waard. Of het nou in vraag en antwoord vorm is, een grote of kleine tekst, of een blog of nieuwsartikel. Hierover wilt u teksten schrijven, want blijkbaar beantwoordt uw website deze vraag niet. En u wilt dat uw website voor u werkt, toch?

Interview
Laat een collega iets vertellen over zijn specialisatie. Of laat hem iets uitleggen. Interview hem, want dan kunt u bijna altijd wel een paar teksten schrijven.

Benoem ontwikkelingen
Wat gebeurt in uw branche of industrie dat relevant is voor uw klant? Het heeft altijd zin zulke teksten te schrijven, want het zijn vaak onderwerpen die uw klanten interesseren.

Agenda
Teksten schrijven waarin u de komende activiteiten toelicht van de agenda is ook een goed idee. De meeste mensen lezen graag iets meer dan een datum, titel en een link.

Succes
Vier successen of vertel over waar u mee bezig bent of waarin u investeert. Houd uw doelgroep op de hoogte door teksten te schrijven over wat er zoal gaande is.

Plan van aanpak teksten schrijven

  1. Zoek een paar uur lang naar mogelijke onderwerpen;
  2. Verdiep u in de onderwerpen waarover u vandaag een tekst wilt schrijven;
  3. Bedenk uw eigen creatieve insteek;
  4. Schrijf in één keer drie teksten over drie onderwerpen;
  5. Bekijk een dag later de teksten nogmaals om deze te herschrijven;
  6. Publiceer de eerste tekst wanneer u de eerste drie teksten afgerond hebt.
  7. Publiceer eerst de actuele tekst en leg tijdloze onderwerpen op de plank. Dan hebt u een voorraad voorhanden wanneer er geen actueel onderwerp voorhanden is.
  8. Teksten schrijven dient regelmatig te gebeuren. Herhaal daarom bovenstaande stappen regelmatig.

Toch liever teksten laten schrijven?

Lukt het schrijven van een tekst maar niet, maar wilt u wel regelmatig nieuwe teksten? Worstel dan niet langer, want in dat geval is dit voor u de tip van de dag.