Teksten laten schrijven die jouw doelgroep leest

Een tekst laten schrijven die de aandacht trekt. Een zakelijke tekst die lezers informeert. Een reclametekst die klanten activeert. Als tekstschrijver schrijf ik informatie op die jouw doelgroep wil weten én dus wil lezen.

Een informatieve tekst schrijven voor een brief of brochure, een journalistiek artikel schrijven voor een magazine, of een reclametekst schrijven voor een advertorial.

Als redacteur en copywriter verzamel en verwerk ik de inhoud van elke tekst volgens de journalistieke aanpak. Dat zorgt ervoor dat alle teksten het antwoord geven op de belangrijkste vragen van jouw klant, én jouw boodschap overbrengt.

Door de lezer te kietelen met pakkende koppen en stellige uitspraken vertel ik een verhaal dat hem intrigeert. Met mijn schrijfstijl spoor ik hem vervolgens aan tot de gewenste actie.

Een informatieve tekst schrijven met inhoud die duidelijk is. Een wervende tekst schrijven die de informatie begrijpelijk uitlegt. Teksten schrijven met een goed verhaal die de voordelen van de klant benoemen en jouw antwoorden vertalen. Dat vergroot de naamsbekendheid. Dat biedt de lezer zekerheid. Dat creëert vertrouwen.

Tekst laten schrijven? Vertel jouw wensen!


  1: Interview

  Als eerste stel ik vragen, want jij bent de inhoudelijk expert. De antwoorden verwoord ik op een pakkende manier in de teksten, zodat klanten lezen wat ze willen weten… op een manier die hen aanspreekt. Dat is informatie die verkoopt of overtuigd.
  Dat schrijf ik op.

  2: Research

  Welke informatie communiceren anderen in de branche (niet)? Door te kijken naar wat anderen doen en laten. Door te kijken naar wat klanten vragen. Zo vind ik de relevante informatie en de speelse elementen waarmee een bedrijf zich, qua inhoud en stijl, kan onderscheiden.

  3: Schrijven

  De volgende stap is de teksten schrijven. Creatieve teksten die de lezer aanspreken, informeren  en aansporen tot de gewenste actie. Ik draai de zinnen qua volgorde om, zet de boel op z’n kop, want dat valt op. Daardoor schrijf ik zakelijke teksten die in het oog springen van de lezer.

  4: Publiceren

  De feedback op de eerste tekst verwerk ik in een volgende versie. Is alle feedback verwerkt en zijn de punten op de i gezet? Dan is er een tekst geschreven met een goed verhaal. Het schrijfproces is klaar. De tekst kan worden gepubliceerd om dit verhaal aan de klant te vertellen.

  Dit vinden opdrachtgevers

  Lees de klantbeoordelingen →

  Het begin van een verhaal vertel je aan…

  In gedachten heb je het verhaal al helemaal opgeschreven, maar om het op papier te zetten…

  Lees meer →

  Een reclametekst schrijven die klanten inpakt?

  Ondernemers die met hun reclameteksten de klant niet inpakken kunnen geen producten inpakken.

  Lees meer →

  Hoe creëer ik online mond-tot-mondreclame?

  Geweldige mond-tot-mond-reclame begint altijd met een goed verhaal. Psst . . . heb je het al gehoord?

  Lees meer →

  Waarom is naamsbekendheid creëren nodig?

  Het korte antwoord is: naamsbekendheid leidt tot klanten. Sterker nog, het veroorzaakt een toename van verkopen.

  Lees meer →

  Terug naar boven