Tactieken om de aandacht te trekken

aandacht trekkenWie speelt met taal, trekt de aandacht, en verandert die saaie boodschap zomaar ineens in een heel mooi verhaal. Er bestaan verschillende tactieken, om op te vallen, en met uw verhaal te pieken.  Het geheime ingrediënt daarvoor is…. tja als ik dat zou vertellen, dan is het geen geheim meer hè.

Om er toch achter te komen, luister naar de verhalenverteller uit de video. Ze heeft een ontzettend saaie standaardboodschap, maar trekt wel ieders aandacht door de twist die zij eraan geeft.

 

Protocol of niet, behalve de lachers op haar hand heeft ze wel ieders aandacht. En dat is meer dan bij de gebruikelijke manier van vertellen. Kijk maar eens om u heen in het vliegtuig hoeveel mensen nog opletten bij deze veiligheidsmededeling.

Een Nieuw Zeelandse vliegtuigmaatschappij begreep dit ook, dus dit bedrijf veranderde ook van tactiek om de aandacht te trekken en liet er in hun vliegtuig een stukje nationale trots op los… met alle positieve gevolgen van dien.

 

Speel in uw boodschap ook met taal. Zeg het eens met andere woorden of op een andere manier. Het helpt echt de boodschap overbrengen. En het maakt het leven zoveel leuker.

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan dit artikel over het maken van een Elevator Pitch waar ik erop in ga.
Oh… en ik zie net dat ik daar ook het geheime ingrediënt verklap. Oeps…

Hebt u nog een creatieve manier om de aandacht te trekken?

Deel het met ons of geef uw mening over bovenstaande manieren.
U kunt uw reactie hieronder delen via facebook of het reactieformulier.