Social Media content schrijven

Wil je social media updates laten schrijven? Dan wil je een Social Media Lawine aan reacties en deelacties creëren. Korte en krachtige teksten die emoties losmaken via prikkelende zinnen en pakkende plaatjes. Dat vinden mensen leuk én interessant.

Het begint met een kleine sneeuwbal, bovenaan een berg. Met een gerichte worp wordt het naar beneden gegooid. Hoe verder de sneeuwbal rolt, hoe zwaarder, groter en sneller het wordt om bij het omslagpunt te veranderen in een enorme…

Dit geldt ook voor social media content. Het begint met een goed geschreven bericht en een pakkende afbeelding. Eenmaal gepubliceerd ziet de eerste groep volgers de update, waarna de reacties volgen. En dat brengt het balletje aan het rollen.

Hoe meer mensen de social media update leuk vinden of delen, hoe groter het bereik. En dan kan het zomaar ineens viraal gaan en er een Social Media Lawine ontstaan.

Jij Jouw netwerk Het netwerk van jouw volgers
1 10 x gedeeld 100 x gedeeld 1000 x gedeeld

Aanbevolen door vrienden. Dat is social media marketing. Het vergroot jouw bekendheid onder nieuwe potentiële klanten en leidt tot effectieve digitale mond-tot-mond-reclame.

Social Media uitbesteden?

1: Doel(groep)

Waar zit de doelgroep? Wat spreekt hen aan? Wanneer delen zij iets? We gaan leuke social media content creëren door deze en andere vragen eerst te beantwoorden. Daarna gaan we hen op zo’n manier aanspreken waardoor zij zich voor jouw merk of product interesseren.

2: Content

Wat valt er te vertellen, en vertellen anderen door? Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm is belangrijk. Het oog van de social media gebruiker wil ook wat hebben, dus hoort bij bijna elk praatje ook een (bewegend) plaatje. De juiste teaser creëert de gewenste actie.

3: Schrijven

Met een prikkelende invalshoek schrijf  ik een eerste versie van de social media update. Indien gewenst verzorg ik ook een pakkende afbeelding in het juiste formaat, zodat deze samen met de tekst de lezer  triggeren. Na het ontvangen van feedback zet ik de punten op de i.

4: Versturen

Is de social media content goedgekeurd, dan plan ik het in voor publicatie. Ik loop de teksten na, controleer of de links werken en upload de afbeeldingen. Daarna begint het genieten van volgers die de social media update delen en viraal laten gaan. 

De kracht van communicatie is herhaling

Op social media kun je updates best herhalen. Immers, social media content wordt veelal gelezen op het moment dat het live gaat en niet iedereen is elke dag online. En wie in de middag pas online kijkt scrolt echt niet door alle updates van die ochtend heen. Social Media Content Marketing is daarom bij uitstek geschikt om content te hergebruiken.

Welke social media kanalen inzetten?

Gebruik alleen die social media waar jouw doelgroep aanwezig is. Je wilt dat de doelgroep volgt. Hoe maakt niet uit, zolang ze maar volgen. Alleen dan kun je jouw boodschap naar hen toe brengen. Alleen dan kunnen vreemden veranderen in vrienden, klanten en ambassadeurs. Maak het hen daarom makkelijk. Laat hen jou volgen via hun favoriete platform.

Social Media uitbesteden?

Neemt het onderhouden van jouw zakelijke social media te veel tijd? Besef je dat het nodig is, maar vind je het ingewikkeld? Of wil je gewoon ontzorgd worden? Eén ding is zeker, onze social media expert regelt het. Wil je jouw social media uitbesteden, kies dan een van deze social media abonnementen.

Digitale Tamtam

€ 95 per maand, exclusief btw.
Duur: 1 jaar.

Digitale Herrie

€ 149 per maand, exclusief btw.
Duur: 1 jaar.

Digitale Lawine

€ 275 per maand, exclusief btw.
Duur: 1 jaar.

Terug naar boven