Persbericht schrijven voor journalistieke aandacht

Een persbericht schrijven is een goed opgebouwd verhaal schrijven. Het is een verhaal vertellen dat de journalist intrigeert. Iets waar hij meer van wil weten. Trek zijn aandacht en het levert vaak publiciteit op bij een breed publiek. Publiciteit, wat al vaak tot meer verkopen, meer aanmeldingen of een ander einddoel heeft geleid.

Aandacht vragen is makkelijk. Media aandacht krijgen is een uitdaging. Redacties ontvangen veel persberichten. Daarom moet het opvallen en relevant zijn. Een persbericht laten schrijven is daarom alleen zinvol als het volgens journalistieke maatstaven nieuws bevat.

Door mijn journalistieke opleiding en ervaring als freelance journalist ken ik als geen ander de voorwaarden die redacties aan persberichten stellen.

Een professioneel persbericht laten schrijven is daarom eigenlijk een kant-en-klaar journalistiek artikel laten schrijven. Een goed geschreven verhaal dat de redacteur zeeën van tijd bespaart, want hij kan het persbericht met minimale inspanning een-op-een overnemen en publiceren.

Dat biedt een grotere kans op publicatie en geeft meer grip op het te publiceren verhaal. Een persbericht laten schrijven door deze tekstschrijver creëert een win-winsituatie voor zowel jou als de redactie.

Ik weet genoeg. Doe mij een offerte!

1: Nieuwscheck

Wat is het nieuws? Voor welke media is het persbericht bestemd? De antwoorden leg ik tijdens de gratis nieuwscheck naast de actuele journalistieke criteria van redacties. Vervolgens brainstormen we over de mogelijkheden voor gratis publiciteit.

2: Interview

Ik stel aan jou als journalist vragen. Ja, ook de lastige vragen. We bespreken zelfs onderwerpen waar je nog niet aan had gedacht. Met deze input ga ik een creatief persbericht schrijven. En jij bent voorbereid op de vragen die journalisten straks kunnen stellen.

3: Schrijven

Het persbericht schrijf ik als een kant-en-klaar nieuwsbericht. Een helder journalistiek verhaal, wat de redactie zo kan overnemen. Het schrijfproces werkt als volgt: Na feedback op de eerste versie pas ik de tekst aan in een volgende versie. Daarna zet ik de punten op de i.

4: Versturen

De definitieve tekst van het persbericht verrijk ik met foto’s en links. Ik stel een perslijst samen met relevante media en zet het persbericht klaar voor verzending. Na het checken van de nieuwskalender zal ik op het door ons gekozen moment het persbericht versturen.

Persbericht laten schrijven? Doe nu de nieuwscheck!

Het is gratis. Het is vrijblijvend. Het is een kans!


  Lid van

  Lid NVJ

  “Persberichten zijn stukken beter”

  Ik heb al twee keer een persbericht laten schrijven. Mijn app is nu bekend bij een groot publiek, dankzij het leuke persbericht.

  Lees beoordeling →

  Terug naar boven