Naamsbekendheid vergroten: 10 tips

naamsbekendheid vergrotenJouw naamsbekendheid vergroten op een effectieve manier, hoe doe je dat? Wanneer je bedenkt dat het eigenlijk gaat om zichtbaar zijn, dan is dit via een aantal manieren vrij eenvoudig te realiseren.

  • Zet excuses als “tijdrovend” en “kost geld” overboord. Maak de tijd en middelen ervoor vrij. Voor niets gaat de zon op, dus wil je de naamsbekendheid vergroten, dan vergt dat een investering.
  • Bepaal wie je wilt bereiken en met welk doel. Meer klanten voor het bedrijf is te algemeen. Je wilt dat ouderen, jongeren, liefhebbers van dit ene product, dat zij uit jouw assortiment kopen. Focus! Je wilt alleen bij deze groep de naamsbekendheid vergroten.
  • Waar is jouw klant? Vind hem en deel daar jouw kennis via een presentatie, workshop of wedstrijd. Draag bedrijfskleding en deel nuttige dingen voor de doelgroep uit met jouw bedrijfslogo erop. Dat is de naamsbekendheid vergroten op een fysieke manier.
  • Jij bent jouw bedrijf, maar je bent ook een persoon. Wat is jouw verhaal? Hoe breng je dat? Wil je de naamsbekendheid vergroten, dan is het doel ervoor te zorgen dat details uit jouw verhaal op een positieve manier blijven hangen bij anderen. Kijk daarom naar de persoonlijke behoefte van de ander. Zo gaf ik laatst iemand deze beveiligingstip nadat hij vertelde dat hij wat computerproblemen had. Het heeft niets met mijn diensten te maken, maar hij herinnert mij zich wel.
  • Doe online hetzelfde als offline, want daar kunt je pas echt jouw naamsbekendheid vergroten. Je bereikt niet een persoon of een groepje mensen, maar honderden tegelijk. Plaats daarom regelmatig nieuws op jouw website. Mensen houden van (iets) nieuws, daarom komen ze terug.
  • Google gaat ook jouw naamsbekendheid vergroten, wanneer je regelmatig nieuws op de website plaatst. Met de juiste zoekwoorden verschijnt jouw website daardoor hoog in Google.
  • Wanneer gaat iemand jouw naamsbekendheid vergroten? Als je (iets) nieuws vertelt, wat hém interesseert, wat hij leuk, spannend of grappig vindt.
  • Wees consequent. Blog regelmatig. Verstuur een nieuwsbrief regelmatig. Op den duur gaat dit de naamsbekendheid vergroten, en de inkomsten. Dat levert voor langere tijd meer op dan free publicity in de pers, wat maar een momentopname is.

Wil je op professionele wijze de naamsbekendheid vergroten?

Last but not least: schoenmaker blijf bij je leest. Laat een online marketing expert de naamsbekendheid vergroten. Hij weet de doelgroep vaker en sneller te bereiken en zorgt ervoor dat je meer vrije tijd hebt voor leuke dingen, voor de onderneming, en voor datgene waar jij goed in bent.

Ja, ik wil meer naamsbekendheid