5 geweldige tools om mooie teksten weer te geven

mooie tekstenMooie teksten lezen lekker weg, al zegt één beeld meer dan duizend woorden. Voor social media willen we het beste van beide, het plaatje combineren met het praatje. Handig voor de vakantiegroet, felicitatie en andere wijsheden. Gewoon, omdat het kan.

PicMonkey is erg handig om foto’s te bewerken en er mooie teksten op te plaatsen. Effecten toevoegen gebeurt met een klik. En dan is er nog de keuze uit verschillende formaten zoals die van de omslagfoto op Facebook. Ideaal en net als de meeste andere tools ook beschikbaar als app voor op de smartphone.

Keep calm en schrijf mooie teksten

Ze verschenen ongetwijfeld weleens een keer in uw timeline, die mooie teksten met ‘Keep Calm and…’. De ene tekst is ongetwijfeld wat sterker dan de andere tekst, maar maak er nu zelf een met de Keep Calm-o-Matic. De keuze uit achtergronden is immens, net als het assortiment om mooie teksten op af te drukken.

Citaten en quotes schrijven

Een database vol mooie uitspraken, spreuken en gezegden, dat staat op Getstencil, evenals vele mooie achtergronden. Natuurlijk kun je ook een eigen quote schrijven en de eigen foto als achtergrond gebruiken. Een vergelijkbare website om mooie tekst weer te geven is Canva, populair onder vooral grafisch vormgevers.

Bewegende tekst

De tool Ripl brengt jouw tekst in beweging. Vooral de app is handig, want je kunt met weinig moeiten van jouw tekst en beeld een filmpje maken.

Wil je een mooie tekst laten maken

Mooie teksten schrijven die prikkelen, inspireren en aanzetten tot actie. Dat is wat ik als copywriter doe. En om het af te maken werk ik samen met enkele goede vormgevers die onder meer brochureteksten professioneel opmaken.

Ontdek de mogelijkheden