7 geweldige tools om mooie teksten weer te geven

Mooie teksten lezen lekker weg, al zegt één beeld meer dan duizend woorden. Voor social media willen we het beste van beide, het plaatje combineren met het praatje. Handig voor de vakantiegroet, felicitatie en andere wijsheden. Gewoon, omdat het kan.

PicMonkey is erg handig om foto’s te bewerken en er mooie teksten op te plaatsen. Effecten toevoegen gebeurt met een klik. En dan is er nog de keuze uit verschillende formaten zoals die van de omslagfoto op Facebook. Ideaal en net als de meeste andere tools ook beschikbaar als app voor op de smartphone.

mooie tekstenKeep calm en schrijf mooie teksten

Ze verschenen ongetwijfeld weleens een keer in uw timeline, die mooie teksten met ‘Keep Calm and…’. De ene tekst is ongetwijfeld wat sterker dan de andere tekst, maar maak er nu zelf een met de Keep Calm-o-Matic. De keuze uit achtergronden is immens, net als het assortiment om mooie teksten op af te drukken. Tevens geschikt voor uw eigen tekst en foto.

Citaten en quotes schrijven

Een database vol mooie uitspraken, spreuken en gezegden, dat staat op Getstencil. Net als vele mooie achtergronden. Natuurlijk kunt u ook een eigen quote schrijven en de eigen foto als achtergrond gebruiken. Een vergelijkbare website om mooie tekst weer te geven is Canva, populair onder vooral grafisch vormgevers.

Bewegende tekst

Combineer mooie teksten met mooie foto’s en goede muziek. En breng het dan in beweging. Dat is wat Flipagram doet. Deze tool genereert prachtige visuele content door uw foto’s eenvoudig in video te veranderen.

Tegeltjeswijsheid

Niet bestemd voor foto’s, maar wel leuke manieren om mooie teksten vorm te geven zijn de Tegelspreukmaker en Notegraphy. De eerste tool toont de gekozen spreuk en andere tegeltjeswijsheid op Delfts Blauw. De tweede tool heeft vele mogelijkheden om van mooie teksten grafisch gezien een lust voor het oog te maken

Zelf nog een suggestie?

Weet u nog een app of tool om mooie teksten fraai weer te geven? Deel het onderaan deze webtekst.