Marketingtechniek verandert vreemden in klanten webshop

webshop marketing webwinkelDe online klant wil de beste prijs én de beste service van een webshop. Vertrouwen en naamsbekendheid zijn enorme factoren van belang bij de keuze om wel of niet te kopen. Alleen, hoe vindt u deze onbekende potentiële klant en verleidt u hem tot een aankoop?

De kracht van communicatie is herhaling. Hoe vaker u met een goed verhaal langskomt, des te meer het vertrouwen groeit naar het punt dat hij ervoor klaar is om bij u te kopen. Deze speciaal ontwikkelde marketingtechniek is de sleutel tot het vergroten van uw bereik.

Van vreemde naar vriend

Een onbekende triggeren, zonder dat hij het als lastigvallen ervaart én waardeert waar u hem op attendeert. Deze speciale social media dienst zorgt ervoor en maakt de onbekende zelfs nieuwsgierig naar uw webshop. De praktijk heeft bewezen dat het werkt. Het resultaat: tientallen potentiële klanten.

Simpelweg doordat u hem volgt of zijn update leuk vindt, waardoor de vreemde in actie komt. Hij bekijkt uw profiel, klikt door naar uw webshop en leest daar een aantal goede productverhalen. Wil of kan hij niet meteen kopen, dan wil hij absoluut op een later tijdstip meer erover weten.

Dus is het tijd om deze vreemde in een vriend te veranderen. Tijd om hem als potentiële klant te vangen door hem aan te bieden hem te blijven informeren over nieuwe ontwikkelingen. Tijd voor een nieuwsbriefaanmeldformulier dat eruit springt en zijn naam en e-mailadres verzamelt.

Van vriend naar klant

Praktische adviezen, aankomende events, er zijn genoeg manieren om een goed verhaal te vertellen die de relatie met uw lezer versterkt. Blijf hem informeren. Blijf hem verleiden. Combineer dit met een relevant product en dan verandert uw vriend al snel in een klant.

Van klant naar ambassadeur

Degelijke webshops laten het niet bij de verkoop en gaan een stap verder. Deze webshops vragen klanten om feedback en publiceren dit online, zodat andere potentiële klanten weten hoe goed zij zijn.

De ideale manier voor webshops om feedback te publiceren is via een onafhankelijke derde partij die objectief alle feedback screent. Dat vergroot de transparantie en betrouwbaarheid en voorkomt dat reviews van een webshop als verzinsels worden ervaren.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, heb ik speciaal voor webshops de mogelijkheid om de ambassadeurstool van de Feedback Company een maand lang gratis uit te proberen. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en selecteer in het veld ‘Partner’ De Digitale Herrieschopper. Blijft u na de proefperiode deze tool gebruiken, dan kan dat de 3 daaropvolgende maanden met 50% korting.

Wilt u potentiële klanten vangen voor uw webshop?

Deze marketingtechniek vergroot gegarandeerd uw naamsbekendheid bij uw doelgroep. Het zorgt ervoor dat u naar meer potentiële klanten kunt communiceren.

Wilt u de aandacht trekken van nieuwe potentiële klanten voor uw webshop?
Wilt u contactgegevens van deze nieuwe groep potentiële klanten?
Wilt u alleen maar deals sluiten en spullen posten voor actieve nieuwe klanten?

Ja, ik heb interesse!