Mailing versturen? 3 mogelijkheden

mailing versturenEen mailing versturen betekent traditioneel “reclame versturen per post”. Echter, de post is op zijn retour en voor de prijs van één postzegel spoor je tientallen mensen aan tot actie via een digitale mailing. Dat kan op verschillende manieren. Wil je een mailing versturen? Bepaal dan eerst wat het doel is. 

Natuurlijk willen we “alles en iedereen” bereiken, maar een effectieve marketingactie is een gerichte actie. En dat vraagt om het maken van keuzes.

Wil je de naamsbekendheid vergroten of de expertstatus claimen en vergroten?
Wil je vreemden in vrienden veranderen of vrienden in klanten?
Wil je de zichtbaarheid vergroten of zichtbaarder zijn?
Wil je koude of warme acquisitie plegen?

Ondernemers die de eerste optie in elke vraag kiezen, willen vooral een mailing versturen om nieuw publiek aan te boren. Optie 2 is namelijk gericht op de aandacht trekken van mensen die al eerder interesse toonden.

Persmailing

Een effectieve manier om nieuwe potentiële klanten aan te boren is een goed verhaal te laten schrijven dat bepaalde lezers van journalistieke media, dat stukje maatschappij, raakt.

Is dit jouw marketingdoel, laat dan een persbericht schrijven en verstuur een persmailing naar journalisten. Wanneer het verhaal in hun ogen interessant is voor de lezer, dan zullen journalisten jouw (reclame)boodschap oppakken en publiceren. Zeker wanneer het verhaal redactioneel zo goed in elkaar steekt dat een redacteur er nauwelijks werk aan heeft. Dan zal hij sneller geneigd zijn tot publicatie en het verhaal onder zijn lezers verspreiden.

Echter, (herkenbare) reclame is taboe in een persmailing. Kranten, magazines en nieuwssites leven tenslotte ook van advertentie-inkomsten, dus communiceer het ‘nieuws’ op een creatieve manier.

Klanten vangen

Ga je een persmailing versturen of houd je een andere actie om nieuw publiek naar jouw website te trekken? Maak deze dan eerst geschikt om deze nieuwe potentiële klanten te vangen. Op het moment dat zij interesse tonen wil je hen proactief te bewegen tot het achterlaten van hun naam en e-mailadres voor bijvoorbeeld een digitale mailing.

Digitale mailing

Kijken, kijken, kijken, maar (nog) niet kopen. Welke ondernemer kent het niet? Een digitale mailing versturen is daarom goud waard. Het biedt kansen om potentiële klanten te vermaken, te inspireren en lekker te maken voor die ene aankoop, met een persoonlijke touch. De mogelijkheden van een digtiale mailing zijn ongekend en er is maar één gouden regel: zorg voor goede content!

Verhalen die de websitebezoeker aanspreken. Verhalen die op een luchtige manier kennis delen. Of simpelweg een aanbieding, want knaken besparen en op korting wachten is ook typisch Hollands.

Geïnteresseerden opnieuw triggeren. Verleiden, enthousiasmeren of degelijk informeren. Dat is waar het versturen van een digitale mailing om draait. Tijdens een eerder bezoek aan jouw website schreef de potentiële klant zich in voor de e-mailnieuwsbrief.  Misschien was er zelfs al een aankoop. En zo niet, dan is de klant dat wel bij een volgende digitale mailing. Het gaat hoe dan ook een keer gebeuren.

Traditionele mailing versturen

Een handgeschreven brief ontvangen, echt papier met inkt en een postzegel vasthouden, dat wordt steeds zeldzamer. En eigenlijk wordt het daarmee ook vrij bijzonder. Een traditionele mailing versturen is eigenlijk dus iets speciaals versturen. Een beetje liefde.

Klanten behouden is gemakkelijker dan nieuwe klanten werven. Maak er daarom wat moois van en gebruik dit type mailing niet voor potentiële klanten, maar voor bestaande klanten. De traditionele mailing versturen als waardering voor jullie klantrelatie, om iets persoonlijks en origineels te doen. Iets extra’s, vanuit het hart.

Hoe hoger de waardering, hoe groter de loyaliteit van de klant. Maak er daarom iets uitdagends van, een collector’s item. Jouw klant zal het zich nog lang heugen én… met trots aan anderen laten zien.