8. Hoe vertelt u een Elevator Pitch?

Een gesprek is een dialoog, een mondelinge conversatie waarbij beide gesprekspartners om en om aan het woord komen en informatie uitwisselen. De beste manier om te pitchen is door de Elevator Pitch in een gesprek te verpakken en het in stukjes te hakken.

Belangrijk hierbij is dat u uw gesprekspartner stuurt in zijn reactie. Hij moet reageren met die ene vraag waardoor u het tweede deel van uw Elevator Pitch als antwoord kunt geven.

Zo bouwt u bruggetjes in en pitcht u op natuurlijke wijze. Bij erg goede pitches heeft de gesprekspartner niet eens door dat het een pitch is. Uitgeschreven op papier kan het pitchen tijdens een netwerkbijeenkomst er als volgt uitzien.

Wat gebeurt er? 
U loopt naar binnen, haalt een kop koffie en gaat bij iemand of een groep mensen staan.

U geeft elkaar de hand en stelt uzelf voor.
‘Hallo, ik ben Henk-Jan de Meer (van Henk Reports | tekst & beeld).’

‘Dag, ik ben ondernemer X. Wat doe jij voor de kost?’
‘Ik zet andermans daden om in woorden.’

‘Ohja? Hoe doe je dat dan? Wat houdt dat in?’
‘Dat doe ik door het schrijven van teksten zoals journalistieke artikelen voor kranten, tijdschriften en online media, maar ik schrijf ook teksten voor bedrijven die deze publiceren in brochures, nieuwsbrieven, persberichten of op hun websites.’

‘En welke daden kan ik voor jou omzetten in woorden?’ of ‘En wat doe jij?’

Op deze manier heb ik mijn hele pitch gehouden. Ik vertel wat ik wil vertellen op natuurlijke wijze. Zonder dat hij het beseft, heb ik ervoor gezorgd dat hij reageerde met de ‘Hoe?’-vraag.

Belangrijk is ook dat een Elevator Pitch afgesloten word met een vraag, zodat het gesprek een vervolg krijgt. 

Let op!
Stelt de gesprekspartner niet de gewenste vraag, laat de pitch dan los. Een echt gesprek heeft veel meer waarde dan een gemaakt promotiepraatje. Houd daarom niet krampachtig aan de pitch vast. De kans is groot dat u later in het gesprek er alsnog op terug kunt komen. Wees dus geduldig en wacht af tot de kans zich aandient.

Opdracht

Hak uw pitch in stukjes en schrijf dit uit in gespreksvorm. Test het vervolgens ook door te kijken of gesprekspartners inderdaad de gewenste vraag stellen.

________________________________________________________________________