2. Wat vertelt u in een Elevator Pitch?

Een Elevator Pitch gebruikt u voor niets anders dan de volgende twee vragen te beantwoorden:

  • Wie ben je?
  • Wat doe je?

Alle andere informatie is overbodig.

Wat maakt dan het verschil tussen de ene en de andere pitch, zult u zich misschien afvragen. Dat is vrij simpel. Het verschil zit hem in hoe u de antwoorden op deze vragen invult. Kijk maar naar het volgende voorbeeld:

Wie ben ik? Henk-Jan de Meer (naam)
Wie ben ik? Redacteur & tekstschrijver (functie)
Wie ben ik? Ik ben een eerlijk persoon en een harde werker. (karakter)
Wie ben ik? Ik ben iemand met een positieve en actieve instelling. (karakter)

Op een netwerkbijeenkomst is het antwoord op deze vraag eigenlijk gesneden koek. Daar vraagt men naar uw naam en dat verwacht men ook te horen. Dit zou ik ook blijven aanhouden, maar als er een leuke draai gegeven kan worden, waarom ook niet? Zeg nou zelf, digitale herrieschopper klinkt toch veel interessanter dan tekstschrijver.

Voor de vraag ‘Wat doe je?’ geldt echter niet een eenduidig antwoord en daarmee kunt u het verschil maken. Met dit antwoord is er ruimte om te spelen, ruimte om creativiteit te tonen en anderen te prikkelen, te verbazen en te laten lachen. Het antwoord op deze vraag biedt kansen en opent deuren!

Wat doe je… voor de klant!?

Veel ondernemers kijken naar zichzelf als ze het over zichzelf hebben. Wat ik dus doe is webteksten schrijven. Dat is mijn handeling of actie. Veel beter is om te kijken naar mijn klant. Dan schrijf ik nog steeds webteksten, maar benadruk ik dat bezoekers langer op de website blijven hangen en meer lezen (als gevolg van mijn webtekst).

Kijk bij het antwoord op  ‘Wat doe je?’ door de ogen van de klant!

Waar zorgt uw actie of handeling voor?
Waar leidt het naartoe of wat veroorzaakt uw product of dienst?

Wat is …. voor de klant van mijn handelen/dienst/product?

…het gevolg…
…het belang…
…de waarde…
…het voordeel…

Een vergelijkbare vraag in een andere formulering is:
Welke behoefte of welk probleem van de klant lost mijn handelen/dienst/product op?

Opdracht

Beantwoord de vragen ‘Wie ben je? ‘en ‘Wat doe je?’. Er zijn meerdere varianten en meerdere antwoorden mogelijk. Maak per vraag minimaal 5 varianten. Verwerk de antwoorden op een creatieve manier in de pitch, dan maakt u het verschil.

________________________________________________________________________