Brochure laten schrijven die duidelijk informeert

Een brochure laten schrijven betekent jouw boodschap pakkend communiceren met een professionele uitstraling. Aansprekende brochureteksten die duidelijk informeren, inhoudelijk inspireren, en bij lezers de wil creëren…
om actie te ondernemen. Lezers inpakken, door flink uit te pakken.

Compacte zinnen vertellen de lezer snel wat hij wil weten. Actieve woorden beïnvloeden zijn mening op een positieve manier. Via het samenspel tussen de brochuretekst en de vormgeving creëer ik duidelijkheid, luchtigheid en professionaliteit. Dat maakt de lezer enthousiast en brengt hem in beweging.

Relevante informatie

Veel lezers lezen niet. Zij scannen de brochuretekst, totdat ze iets tegenkomen wat hen interesseert. Daarom zal ik met weinig woorden veel zeggen, wanneer ik jouw ga brochure schrijven. Vanwege de aandachtsspanne van de lezer. Vanwege de ruimte op het papier.

Ik benoem de hoofdzaken en maak de lezers nieuwsgierig naar de details. Waardevolle brochureteksten informeren bondig en inspireren uitbundig. Daarom schrijf ik relevante informatie op in een pakkende tekst.

Speelse elementen

Basiselementen plus speelse elementen zet ik in om een duidelijke brochure te schrijven. Mijn creativiteit gebruik ik om slogans te formuleren die raken, eyecatchers die lezers boeien, en call-to-actions die aansporen.

Heldere indeling

De relevante informatie verdeel ik over heldere bondige teksten. Dat maakt de brochure overzichtelijk, leesbaar en begrijpelijk.

Voor de nodige prikkels gebruik ik signaalwoorden, die de kern van jouw boodschap weergeven. Dat biedt geïnteresseerden een samenvatting die stimuleert om meer te lezen.

Ik weet genoeg. Doe mij een offerte!

1: Kaders

Wat is de doelgroep? Wat is het doel? Wordt het papier enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt? Op welk formaat? Zulke praktische details vullen we eerst in, zodat er duidelijke kaders ontstaan voor de brochure, folder of flyer. Het bepaalt hoeveel ruimte er is voor tekst en beeld.

2: Interview

Wat is het belangrijkste dat de brochure moet vertellen? Wat creëert de gewenste actie bij de lezer? Via journalistieke interviewtechnieken trek ik deze informatie uit jou. Dat leidt mij tot de kern van jouw verhaal waarmee ik een heldere structuur voor de brochuretekst creëer.

3: Schrijven

Ik schrijf een 1e versie van de brochuretekst en vertel wat de lezer moet weten. Dat verwoord ik zo dat het hem positief beïnvloed om de gewenste actie uit te voeren. Met feedback op deze versie ga ik een 2e sterkere brochuretekst schrijven. Een tekst die de lezer nog meer aanspreekt.

4: Vormgeven

De definitieve brochuretekst gaat samen met het beeldmateriaal naar de vormgever. Ik lees de tekst van de opgemaakte brochure na, en zet de punten op de i. Samen met de vormgever breng ik tekst en beeld in balans voor een professionele en luchtige uitstraling.

Brochure laten schrijven? Vraag een offerte aan!


Waarin verschillen brochures, folders en flyers?

Flyers en folders gaan recht op hun doel af met hun communicatie om de lezer aan te sporen. Het is actie reactie. Deze communicatiemiddelen zijn ideaal voor korte en krachtige boodschappen. Denk aan oneliners, een call-to-action en opvallende beeldelementen. 

Bij brochureteksten ligt de nadruk op het informeren van lezers terwijl flyers en folders vaak reclameteksten bevatten. Een brochure heeft ook meer ruimte voor informatie. Brochureteksten nemen die ruimte dan ook in om de boodschap goed en prikkelend te communiceren.

Brochuresbestaan uit meerdere vellen papier en zijn gevouwen. Het verschil met folders is dat de brochure in de rug is gebrocheerd met nietjes of lijm. Brochures deelt men niet uit, ze liggen meestal op display. Bijvoorbeeld in showrooms of tijdens beurzen.
Folders bestaan ook uit één of meer vellen papier, vaak op het formaat A4, maar zijn gevouwen en dubbelzijdig bedrukt. Folderteksten hebben daardoor meer ruimte dan flyerteksten. Folders deelt men vaak uit tijdens beurzen of worden huis-aan-huis verspreid.
Flyers bestaan uit één vel papier, zijn ongevouwen en worden zowel enkelzijdig als dubbelzijdig bedrukt. Vaak is het formaat A5. Flyers worden veelal uitgedeeld op straat. Bijvoorbeeld in winkelcentra, tijdens demonstraties of evenementen. Ze kondigen vaak een actie aan.

Of je nu een brochure, folder of flyer wilt laten maken, ik schrijf de teksten zo dat geïnteresseerde lezers de moeite nemen om jouw boodschap te lezen.

Terug naar boven